Zdroj: https://turek.savana-hosting.cz/mojeokoli/system/index.php?a=372  •  Vydáno: 2.1.2015 10:31  •  Autor: Turek

Můj rok 2014

Jaký byl můj rok 2014?

Než se pustím do bilancování chci říci že stále nade vše miluji svou Haničku, protože dál budu spíš psát o mně.

Některé věci můžeme změnit ve svém životě snadno a rychle, u jiných věcí to jde hůř a změny přicházejí pozvolna, ale vše máme ve svých rukou. Tak to bylo i u mě v roce 2014.

Událostí číslo jedna u mě byla jednoznačně má svatba. Byla úžasná a to nejen kvůli mé milované Haničce, ale i díky rodinám, kamarádech a kamarádkám, zkrátka je to zážitek na celý život.



Příprava svatby zabrala dost času a také úspor, takže letos jsme méně cestovali než obvykle cestujeme. Ale i tak jsme s Haničkou byli na týden v Paříži na svatební cestě a čtyři dny jsme trekkovali po Jesenikách s batohy na zádech. S Haničkou jsme vyrazili na mnoho krásných výletů po naší krásné zemi. Ale ty dva byly nejvýznamnější v minulém roce.



Já a sportování. Prvně se musím přiznat, že za rok jsme přibral asi 5 kg, takže vše šlo hůř než v minulosti, ale i přes to jsem uběhl během roku 1215 km a celkově na nohou urazil 1996 km ( běh, chůze, lyže, kolo … ) Hodně jsem se během roku kamarádil s činkou, kterou jsem předloni dostal k vánocům.





Jediný závod který jsem absolvoval byla Pražská stovka, který jsem na 80 km vzdal. S odstupem času si myslím, že hlavní důvod byla má hlava. Na 70 km jsem totiž zjístil, že už jen pomalu klušu a představa že mě do cíle čeká ještě 50 km, druhá noc mě netěšila. Proto se v mé hlavě něco zlomilo a já jsem to vzdal. Přitom nohy i tělo bylo v pohodě, jen jsem se nepohyboval podle mých představ dost rychle. Mé mezičasy 18,2 km 2,17 hodin / 46,4 km 7,29 hodin / 61,9 km 10,40 hodin / 80 km 15,40 hodin

Podnikání

Stále jsem zaměstnancem a na živnostenský list si přivydělávám. V letošním roce se mi rapidně zpomalil růst příjmu. Mé příjmy byly jen o 22% vyšší než v roce 2012. Nejde o stovky tisíc, ale taky už nerostu z úplné nuly, takže úplná tragedie to nebyla. Plány byly mnohem větší.Výsledky by byly lepší, jenže Seznam na konci prázdnin hýbal se SERPem a můj příjem je z 95% závislý na trafficu z vyhledávačů. Takže jsem přišel o velký traffic, který na mé stránky ze Seznamu před vánoci nedorazil. Dalším důvodem, proč jsem pomaleji rostl byl můj focus na jednu loni novou stránku. Která během roku rostla. Kdyby jsem víc rozvíjel své staré stránky tak by jsem letos byl s příjmy někde jinde. Jenže já chci mít jednu autorativní obsahovou stránku a té jsem letos věnoval nejvíc času, na webu jsem napsal 118 příspěvků.



Jeden z bonusů práce na této stránce byl ten, že jsem neustále uvažoval jak stránku vylepšit. To co jsem vymyslel většinou aplikuji i na mé starší stránky. Kdyby jsem však na obsahové stránce intenzivně nedělal, tak by jsem nejspíš dělal na mnoha jiných, ale určitě by jsem tolik neuvažoval jak je vylepšit. Jen by jsem je plnil obsahem. V roce 2012 jsem měl hlavní příjem z PPC reklamy, bylo to odhadem 3:1 PPC:affiliate 2014 to bylo 2:3 PPC:affiliate. Dost zisku z affiliatu přinášejí menší nika stránky, ty jsem z mého portfolia nevypustil. Ke konci roku jsem začal nakupovat obsah na Copywriteru, právě za účelem vzniku dalších nika stránek.

Příjmy z podnikáni moc nerostly, ale nemohu říci, že by jsem v tvorbě stránek nějak polevil. Nejlépe to asi vyjadřuje počet publikovaných NS na mých webech v roce 2013 180NS 2014 340NS.

Plán pro rok 2015, moc nevěřím na předsevzetí které si dávame na Nový rok a to z důvodu, že si myslím, že cíle si máme vytyčovat i během roku. Ale po roční inventuře, kterou jsem sepsal výše se cesta k cíli se příšti bude líp hodnotit. V letošním roce by jsem chtěl víc cestovat. Chtěl by jsem uběhnout víc kilometrů než loni. Shodit 5 kg. A stránky dál rozvíjet. Část peněz reinvestovat do dalšího obsahu.

Přeji všem mnoho úspěchů v novém roce

Můj rok 2013

PS: slibuji Ti blogísku, že na tebe nebudu v tomto roce kašlat. Již brzo zde rozjedu seriál o tvorbě affiliate webu.