Zdroj: https://turek.savana-hosting.cz/mojeokoli/system/index.php?a=339  •  Vydáno: 23.1.2014 12:49  •  Autor: Turek

Jak vznikl Twitter

Víte jak vznikl Twitter?

Na Twitteru se začalo pracovat v březnu 2006 a spuštěn byl v červenci. Co tomu předcházelo? Společnost Odeo, Inc ze San Franciska zabývající se výrobou podcastů chtěla změnit směr svého podnikání, protože v oboru v kterém podnikala působila obrovská konkurence. Proto proběhl ve firmě jednodenní brainstorming. Zaměstnanci se rozdělili do skupin a každá měla přijít s nápadem na službu. V jedné ze skupin představil Jack Dorsey svůj nápad a to na službu, která by usnadnila použivání SMS v malé skupině lidí. V roce 2006 se používaly hlavně SMS, protože chytré telefony ještě nebyly rozšířené. Cíl nové služby bylo usnadnit komunikaci skupině lidí. Jackův nápad nakonec v brainstormingu vyhrál a část lidí v podniku začala pracovat na této službě.

Oproti klasické SMS která má 160 zanků, bylo pro službu nakonec zvoleno 140 znaků a to kvůli tomu, aby se do zprávy vešlo i telefonní číslo a název uživatele. Název projektu byl twttr. Firma Odeo měla stále větší problémy, takže část zaměstnanců pracující na twttr muselo firmu opustit. Ale to nebránilo zbytku týmu být s nimi v kontaktu právě díky nově vznikajíciho Twitteru.

Zahájení práce na Twitteru 21. března 2006
Plná funkční verze pro veřejnost byla představena 15. července 2006

Pěkný článek o tom jak vznik Twitter si můžete přečíst zde http://www.140characters.com/2009/01/30/how-twitter-was-born/