Zdroj: https://turek.savana-hosting.cz/mojeokoli/system/index.php?a=320  •  Vydáno: 25.8.2013 16:49  •  Autor: Turek

Setkáni s blogery

Je zajímavé, některé lidi jsem v životě v realu neviděl
a přitom je považuji za své kamarády. Znám dobře
jejich názory, to co dělají, věřím jim...

Přitom jen čtu jejich blogy, komentuji jejich články a oni komentují mé články. Vím z minulosti kdy jsem hrával hru Reddragon, nebo se věnoval dřevárnám, že není nad osobní setkání. Z virtualního kamaráda, kamarádky se najednou stane někdo realný. A i další komunikace je mnohem lepší. Proto jsem moc rád, že se mi v posledních měsících povedlo zajít na kávu s třemi blogery.

Bronzi

První setkáni bylo s Bronzim. Na svém blogu psal o “pasivním příjmu”. Dnes už je jeho blog mrtvý. Bronzi zjístil, že jej někteří čtenáři začali kopírovat a to do nejmenšího detailu. Sám se proto vrhl na programování online hry ve stylu Travian, byl to jeho velký sen. Hru mu nikdo snadno neokopíruje. Právě v době našeho setkáni začínal programování Acarnianan. Já jsem měl možnost testovat jeho beta verzi. Hodně mě zajímalo jak se bude hra vyvíjet a jak se mu to vše povede. Naprogramovat herni engine, nastavit principy se mu povedlo, teď ho čeká dlouhé ladění herních mechanismů. Jeho posun od tvorby webů k produktu je pěkná ukázka cesty, kterou budem muset projít všichni na internetu. Ale zpět k našemu setkání. S Brnozim jsme si zajímavě popovídali a doufám že jsme se neviděli naposled. Na sraz přišel s letáčky od realitek, tak jsme zvědav, zdali se mu povede brzo rozjet jeho další sen a to pronajímat nemovitosti.

VladoPT (SK)

Vladův blog sleduji již mnoho let. Před lety začal běhat, takže jeho blog je mi tématicky moc blízký.Vlado jednou za rok vyrazí na vícedenní výlet do Čech, ozaběhne si nějaké běžecké závody a během své cesty se snaží setkat s online kamarády. Loni mi to nevyšlo, ale letos jsme již našli volný čas, takže jsme si šel s Vladem zaběhat a popovídat. Vlado se hodně zabývá prodejem odkazů, takže se diskuze točila kolem tohto tématu. Bavili jsme se hodně i o běhání.

David Nogol

David bydlel ve Frýdku-Místku, ale již nějaký rok bydlí v Praze. David se snaží uživit na volné noze. Opustil práci programátora a začal si plnit svůj sen. Jak se mu daří můžete sledovat na jeho blogu. Každý týden v neděli sumarizuje svůj pracovní týden. V realu jsem ho nikdy neviděl, až minulý měsíc se poštěstilo, při jeho návštěvě rodičů jsme si zašli na kávu. Povídali jsme si o plánech, i o součastných trendech.

Osobně byly pro mě všechny tři setkání přínosné a motivující. Myslím že každý z nás poodhalil i trochu víc ze svého podnikání než píšem na blogu. Doufám že se v budoucnu setkám s dalšími virtualními kamarády. A věřím, že jsem se s výše uvedenými neviděl naposledy.