Zdroj: https://turek.savana-hosting.cz/mojeokoli/system/index.php?a=312  •  Vydáno: 2.6.2013 18:22  •  Autor: Turek

Internetové portfólio květen/2013

Nejen květiny v květnu kvetly.
Návštěvnost stránek roste i příjmy rostou.

Asi by jsem mohl tento článek o internetovém portfóliu shrnout do dvou vět. Ty jsem napsal v úvodu mého článku. Ale nedá mi to a trochu se rozepíši. Asi před dvěma měsíci jsem na svých stránkách publikoval články, které cílily na hledanější fráze. Moc jsem si od toho nesliboval, přeci jen mé weby jsou zaměřeny na jiné KW.Články měly hlavně přinést aktualizaci a nový obsah na mé weby, posílit vnitřní link building. Ale vyhledávače začaly posílat na tyto články traffic a i když ceny za prokliky na tyto témata jsou nízké, tak solidně zvedly můj příjem z PPC. Zkusím tedy z jednoho spíše podpůrného webu udělat web chytající tyto hledanější fráze. Na nárůstu návštěvnosti se podílel i travel web o Toskánsku.

Škoda že Damejidlo.cz skončilo s affiliatem u ADbenefitu. Nedělal jsem tam stovky korun měsíčně, ale nějaké korunky mi to na long tail "rozvoz jídla Frýdek-Místek "generovalo. Já si stále slibuji, že web o Frýdku-Místku předělám a zkusím jej monetizovat skrz prodej bannerů lokálním firmám a stále ne a ne se do toho pustit. Z denní návštěvnosti (+-100 UIP denně) skoro nic nemám.

Tento měsíc jsem měl nutkání rozjet další stránky, ale zůstanu u stávajicích, které budu dál vylepšovat.

Návštěvnost 16312 (+4004) , normostran (ty z měsíčního přehledu vypouštím, protože nejsem schopný sledovat kolik toho přibylo na stránkách o přírodních rezervacích, obsah totiž na těchto stránkách přibývá nekontrolovatelným tempem)