Zdroj: https://turek.savana-hosting.cz/mojeokoli/system/index.php?a=311  •  Vydáno: 23.5.2013 12:47  •  Autor: Turek

Jak na “pasivní příjem”, když jsem ještě nezletilý

Úvaha, jak by jsem dnes začínal s
tvorbou “pasivního příjmu” já, kdyby
jsem ještě neměl živnostenský list.

Nechci vést diskuzi na téma co je a není pasivní příjem. Nechci psát ani o velkých příjmech bez práce, protože tak tomu není. O tom vám budou básnit lidé, kteří Vám chtějí něco prodat. Chci napsat jak by jsem postupaval já, kdyby jsem měl třeba 16 let a v dospělosti by jsem chtěl vydělávat tímto způsobem. Nemusí jít o nezletilého, stačí že jsi zaměstnaný člověk a hned si nechceš zřizovat živnostenský list. Nehledej zde rady, jak podvádět, podnikat tajně jako nezletilý. Ale spíše jak se na trasu podnikatele s obsahem připravit.

Výhoda podnikání na internetu jsou počáteční nízké vstupní investice. Každý dnes má počítač s připojením na internet. Největší vaší investicí bude čas. Všechny nástroje, redakční systémy, i informace které budete potřebovat již někdo vytvořil, napsal. Na internetu jsou nabízeny zdarma. Pokud namítáte, že se vám šablony v redakčních systémech nelíbí, tak se zamyslete zdali pro tebe nebude lepší se vrhnout na grafiku. Pokud máte nutkáni si naprogramovat svůj redakční systém, potom je otázka zdali pro tebe není lepší cesta programátora. Cokoliv studovat do hloubky myslím tím programování, design je ztrátou času. Základní dovednosti si osvojit musíte, ale určitě ne do hloubky. Až někdy v budoucnu budete tvořit nějaký pořádný obsahový web, tak si na tyto věci najmete odborníky. Do té doby, ale musíte získat pro Vás nejdůležitější dovednost a to cit pro usouzení co se vyplatí dělat a co ne. Zkrátka naučit se analyzovat, pracovat s nástroji jako je hledanost slova, Google analytics, Web master tools atd.... Další dovednost kterou je třeba si osvojit je práce s komunitou.

Proto navrhuji na začátku začít dělat dva weby. Jeden na téma které tě baví. Hraješ nějakou online hru, sbíráš pohledy, sportuješ, začni dělat web na toto téma. Snaž se kolem webu vytvořit komunitu, pracuj s ní. V budoucnu Ti možná tento web nebude vydělávat tolik kolik by měl vzhledem k vynaloženému času. Ale na tomto webu se budeš učit. Odměnou Ti bude komunita a zpětná vazba. Zkrátka na tomto webu získaš zkušenosti a hlavně obsah na takový web se bude vytvářet jednoduše.Tvůj druhý web by měl být již na serioznější téma. Klidně to může být téma ke kterému máš blízko, ale nemělo by to být již tvůj hlavní koníček. Klidně to může být něco ze školy. Cíl tohto webu bude naučit se dělat i weby na témata, které tě již tolik bavit nebudou. Na tomto webu se naučíš hledat potřebné podklady a hlavně trpělivosti. Pokud u toho webu setrváš, tak časem se zdokonalíš i v problematice o které budeš psát.

Až budeš chtít začít podnikat, tak zkušenosti z obou webů budou zkušenosti k nezaplacení. A dva weby pro začátek budou idealní. Na weby budeš moci nasadit reklamu a začít vydělávat.

Omlouvám se všem kdo zde hledli přesné informace jak začít. Rozhodl jsem se napsat spíše takovou úvahu a jsem moc zvědav na vaše názory, co by jste do začátku radily Vy?