Zdroj: https://turek.savana-hosting.cz/mojeokoli/system/index.php?a=299  •  Vydáno: 24.3.2013 18:15  •  Autor: Turek

Jak vnímám motivační knihy já?

Sem tam si rád přečtu nějakou motivační knihu,
z knihy si vemu jednu dvě myšlenky, nic víc nic míň.

Motivační knihy jsou totiž v mých očí prodej snů, každý rád sní, každý rád slyší že i on může být úspěšný, ale u většiny knih je v pozadí to nejhlavnější co vede k úspěchu. A to je fakt, že je třeba pracovat a přemýšlet. Obě věci nejsou jednoduché a proto asi mnoho lidí ráda čte motivační knihy. Myslím že o oblíbenosti motivačních knih, nebo knih jak zbohatnout atp dobře popsal FilipG na Webtrhu v tomto vlákně https://webtrh.cz/212403-recenze-knihy-penize-zivot, je to odpověď číslo 17.

Jednou jsem si koupil knihu Mít vše hotovo. Hned v prvních kapitolách jsem se dočetl, jak je důležité jednoduché úkoly řešit hned,protože ušetříme čas, nemusíme totiž na myšlenku že je třeba dokončit onu drobnost x krát myslet. Tuto myšlenku a praktiku jsem začal praktikovat a dál jsem knihu nečetl. Kamarádi mě občas popichují, nedočíst knihu Mít vše hotovo poukazuje na to že kniha je špatná, nebo že nemám nikdy hotovo a ani kniha nepomohla. Já ale vím, že mi tato kniha dala hodně. Mnoho motivačních knih se dá shrnout do dvou řádků, ale autoři dané téma pěkně nafouknou, pak je otázkou zdali četba takové knihy není ztrátou času a peněz.

Pro mě největší motivací v součastné době je láska a touha po lepší budoucnosti. Myšlenky si urovnávám během běháni, kdy jsem sám se sebou, bez rušivých vlivů a mám možnost nápady v klidu rozvíjet. Po cestě jsem motivován novostavbami, auty, páry s dětmi. To je moje největší motivace. Samozřejmě těší mě když vidím, že dílo roste.