Zdroj: https://turek.savana-hosting.cz/mojeokoli/system/index.php?a=296  •  Vydáno: 11.3.2013 13:53  •  Autor: Turek

Běhání a mé cíle

Blíží se jaro a severní morava pomalu
začíná ztrácet svou typickou smogovou
čepičku. Mé nohy, tělo, hlava tíhne opět k běhu.

O tom jak miluji běhání jsem se na mém blogu již rozepisoval mnohokrát. Nic se nezměnilo, tedy za poslední rok ano. Ubylo příležitostí běhat pravidelně, nelituji toho rozvíjím se více směry a na sport jsem nezanevřel,jen uvažuji jak to zařídit aby jsem nepřestal běhat úplně. Proto jsem se rozhodl začít se více věnovat vytrvalostnějším běhům. V minulosti jsem navštěvoval závody na různé vzdálenosti, běhal tréninkově tratě 10-30 km. Teď by jsem se chtěl věnovat tratím a případným závodům o délce 20+ . Zkrátka chci využit toho, že po delším běhu je třeba delší regenerace, takže oproti rychlým 10km tratím budu mezi běhy regenerovat a nabírat síly na další dlouhý běh. Musím si ale pohlídat životosprávu, jak jíst před během, přijímat potraviny a pité během běhu, jak správně jíst po doběhnutí. Z vlastní zkušenosti vím, že po doběhnutí přijde žravá a to co spálím během běhu naberu zpět, ale do nesprávných partií. Toto budu muset vyladit a pracuji na to, zkrátka žádný jojo efekt nesmí nastávat. Včera jsem si to celkem ohlídal a dnes se cítím báječně, pravidelně jsem co 2 km srkl vody, v půli trasy si dal sojový kmen. Delší běhy budu muset běhat s běžeckou ledvinkou, nebo běžeckým batohem.

Můj aktuální cíl v běháni, chtěl by jsem konečně uběhnout maratón a někdy v budoucnu se opět zůčastnit Pražské stovky, kde chci doběhnout o několik hodin dřív než minule. (cca 113 km - 21 hodin)

Na dlouhém běhu miluji volnost, klid kdy jsem jen já, mé tělo, můj mozek. Mám čas si mnoho věci promyslet, vidím krásnou krajinu a to hlavní mám radost z běhu.

Mé poslední tréninkové běhy, rychlost nic moc, ale jde o nabíraní objemů.