Zdroj: https://turek.savana-hosting.cz/mojeokoli/system/index.php?a=280  •  Vydáno: 9.12.2012 21:16  •  Autor: Turek

Monetizace stránky frydekimistek.cz díl.1

Vítám Vás u prvního dílu seriálu monetizace
stránky www.frydekimistek.cz.

S touto stránkou si delší dobu nevím moc rady. Návštěvnost je stále rostoucí, ale příjmy ze stránky jsou minimální. Proto jsem se rozhodl na této stránce učit webové analytice a celkové přestavět stránku tak aby přinášela co nejvíce užitku jak návštěvnikům, tak inzerentům a mě. Oproti mým měsičním reportům, budu u této stránky konkrétní i v případě příjmů a budu pravdivě popisovat své kroky. Nevím zdali budou správné, protože sám během následujicích dnů budu spíše experimentovat a učit se, ale doufám že i díky vašim radám se doberu uspokojivých výsledků. Nemíním nic zatajovat, protože si myslím, že konkurence mi díky informacím nevyroste. Ve Frýdku-Místku již mám náskok a pokud si někdo pořídí podobné stránky o jiném městě, budu jen rád a rád s ním vyměním nějaké odkazy. V minulosti jsem o stránkách psal seriál ten si můžete přečíst zde. Tentokrát to bude na trochu jiné téma, půjde o takovou reality show ala hubneme před kamerou.

Pár statistických dat:
Návštěvnost za posledních 30 dní 3097
Unikátních návštěv: 2722
Zobrazené stránky: 6754
Míra opuštění:61 %
Stránky běží na Drupalu
Aktualně obsahují 54 článků
registrace domény, vznik stránek 11/2009

Dosavadní jediný příjem kromě jednoho PR článku byl z PPC reklamy na Skliku za posledních 30 dní je 90.79 Kč CTR 0.6 při 6460 zobrazení 39 kliknutí. Firmy ve FM moc na Skliku neinzerují, takže reklama není relevantní a ještě je nevhodně umístěna. Chci větší příjem z této stránky a to nejen z PPC reklamy.

To je pro dnešek vše. Teď mě čeká studování podobných stránek v jiných městech a inspirováni se u nich. Záměrně nepíši studováni konkurence, protože jediná stránka o Frýdku-Místku v posledních letech spí. Pokud máte tip na zajímavou stránku třeba o vašem městě dejte mi vědět.