Zdroj: https://turek.savana-hosting.cz/mojeokoli/system/index.php?a=271  •  Vydáno: 1.11.2012 12:04  •  Autor: Turek

Internetové portfolio říjen 2012

Tento říjen je pro mé podníkaní milníkem.
Poprve mohu říci, že můj příjem z podnikání
byl “pasivní” a k tomu ještě nejlepší v historii.

To vše mě ještě více motivovalo pracovat na portfoliu, protože konečně vidím i výsledky. Tento měsíc jsem se toho hodně naučil, hodně udělal. A doufám, že v dalších měsících budu těžit z dnešních dnů a návštěvnost,přijmy z dnešních dnů mi příjdou směšné. Slýchavam že jsem velký snílek. Nicméně myslím si, že za sny se má jít. Hodně jsem tento měsíc koukal na www.sprednasky.cz , naleznete zde mnoho krásných přednášek od úspěšných lidí. Každá je přínosná a posouvá mě názorově, myšlenkově kupředu. Ale zpět ke stránkám. Růst návštěvnosti byl tento měsíc hodně malý, ale byl což mě mile překvapilo, protože travel weby ještě stále padaly, event web taky. Nicméně chtěl by jsem mít do konce roku 10000 návštěvnost.Takže mě čeká hodně práce, ale na to se těším.

Práce na stránkách

Obsah rostl asi nejvíce v historii portfolia. Zřídil jsem si dva blogy na blogspotu. První je o horkovzdušných balónech. To téma mě zajímá, láká mě let v baloně a taky mě zajímá z pohledu afiliatu, sice zrovna tento long tail let balónem je hodně obsazený, ale chci to zkusit. Druhým blogem testuji jednu niku, zdali má cenu do ní jít. Oba blogy využiju i pro linkbuilding pro své portfolio.

Práce na linkbuildingu

Celkem jsem se vším pokročil. Zjístil jsem že link buildingu se většinou věnuji, když nechci nad ničím přemýšlet. Založil jsem si dva blogy na blogspotu a chtěl by jsem pokračovat i na jiných platformách, aby jsem měl možnost linkovat na své stránky z více domén.

Začal jsme hodně použivat tyto stránky http://ahrefs.com/. Tyto stránky jsou skvělé jak pro sledování vlastních stránke, tak k sledování konkurence. Rád se přes ně dívam jak linkbuilding dělají zkušení.

Monetizace

V první polovině měsíce jsem provedl pár zásadních změn v rozmístění reklam a výsledky se hned dostavily. Jak jsem ji umístil se můžete dočíst v mém předešlém příspěvku. Super na mé monetizace je, že si držím poměr PPC a affiliatu přibližně 50:50 takže stojím na dvou pilířích, což je super a chtěl by jsem u tohto stavu setrvat. Na Essenci se mi povedl největší lead v historii, doufám že bude schválen, zatím mi schválili vše. Já si vždy u Zážitky jako dárky, zážitek jako dárek říkam, jak mohu něco konvertovat, když reklama na Essenci je všude, ale asi na ní posílám opravdu dobrý traffic.

Růst příjmů:
PPC +1747%
afiliate +261%


Cíl na pro tento měsíc

Spustit magazín o Twitteru. Dát nový impuls mému průvodci po čajovnách. Začít tvořit přínosný obsah na travel webech, jaro se blíží.

Návštěvnost 7797 (+397) , normostran 25,4