Zdroj: https://turek.savana-hosting.cz/mojeokoli/system/index.php?a=244  •  Vydáno: 1.6.2012 23:37  •  Autor: Turek

Internetové portfolio květen/2012

V posledních měsících trávím u počítače
méně času, ale pokud se k němu dostanu
má produktivita je mnohonásobně vyšší

než byla v minulosti, protože kromě čtení několika blogů se věnuji tvorbě stránek. Chci totiž mít ze stránek opravdu nějaký solidnější příjem. Řekl jsem si, že když dokáže někdo na stránkách solidně vydělávat, proč bych to nedokázal taky. Jen to chce vydržet, zkoušet a hledat správnou cestu. A hlavně pracovat na stránkách, ne jen o tom všem psát a mluvit. Již podruhé se snažím prodat doménu www.0kc.cz poprvé jsem se pokoušel doménu prodat i s obsahem, teď zkusím štěstí jen s doménou.

Práce na stránkách

Obsahu na stránkách v květnu přibylo opravdu mnoho. Snažil jsem se se zaměřit hlavně na zážitky. Link building jsem provedl solidní, mezi články, tak i z PR webů. Snad již brzo příjde můj první lead. Obsah přibýval i jinde. Stránky o Toskánsku opět solidně rostly v návštěvnosti. Plán na červen je hlavně obsahově naplnit doménu o Milánu, když už mám vhodnou doménu.

Práce na linkbuildingu

Odkazy v květnu přibývaly solidně, některé články a stránky jsem podpořil PR články, odkazy z jiných webů. Na stránky o Frýdku-Místku jsem sehnal jeden link z větších stránek.

Monetizace

Nějakou dobu jsem měl na webech bannery na zazitky.cz, ale nefungovaly mi prokliky, tak jsem vše předělal na Zážitky jako dárky, zážitek jako dárek , ale stále čekám na první lead.

Více jsem se chtěl rozepsat o mé marné snaze monetizovat mé nejvíce navštěvované stránky a to stránky o Frýdku-Místku. Má představa byla taková. Udělám úplný seznam ubytovacích možností ve městě. Protože bude “úplný”, tak díky obsáhlemu textu a dobré SHERP pozice u slova Frýdek-Místek za chvíli předběhnu všechny stránky jednotlivých hotelů a penzionů, ale i portály, které mají Frýdek-Místek jen jako x tou položku. Růst v SHERPu se dostavil, ale nebyl tak rychlý jak jsem čekal. U long tailu “Frýdek-Místek ubytování” jsem aktualně na Googlu 16 na Seznamu 11. Chtěl jsem tedy trochu urychlit růst v SERPu a asi jsem to vše uspěchal. Napsal jsem email všem ubytovacím zařízením. Chtěl jsem po nich, aby sami napsali informace o svém podniku. Protože já jsem napsal jen povrchní informace. Od jejich textů jsem si sliboval, větší obsah na stránce a aktualizaci obsahu. Což se bude určitě líbit vyhledávačům. Mám na stránkách možnost zakoupit banner na rok. Že se teď banner neprodá mi bylo jasné, to budou muset stránky proniknout na první pozice ve vyhledávačích. Co mě zarazilo je fakt, že na mých 19 emailů, jsem dostal odpověď zpět jen ve dvou případech a to nabízím zdarma úpravu textu.

Návštěvnost 5146 (+529)