Zdroj: https://turek.savana-hosting.cz/mojeokoli/system/index.php?a=156  •  Vydáno: 2.9.2011 18:18  •  Autor: Turek

Barvitá diskuze tvořit či netvořit MFA všude okolo

Nemám rád MFA weby a doufám
že je nikdy nebudu tvořit, ale chápu
proč tu jsou a proč vznikají.

Příjde mi zajímavé sledovat vyhraněnost táborů a to těch co mají a provozují MFA a těch co dělají něco jiného třeba podnikají s eshopem atp... Abych nějak začal. Kdysi jsem hrával deskovou hru GO, pro neznalé, je to seriozní hra pro dva, kde obtížnost i mistrovství je ještě větší než u šachů, takže každý může růst svou úrovni hry do opravdové kvality. Nicméně i velkým studiem knih, partií, hraní se časem každý z hráčů zastaví na nějaké úrovni a dál neroste. V tu chvíli radí mistři udělat něco se svým životem, protože už to není o studiu a hraní, ale o špatných návykach, které přenášime do hry. Nebo hráči chybí zkušenost rozvážnost. A tak nějak si myslím že to je s tvůrci MFA. Co může člověk který je bez zkušeností psát odborného o nakémkoliv tématu.Zkrátka aby člověk měl stránky, které mají být přínosné dalším, musí si projít nějakou zkušeností. Těžko můžu začít v 18-ti psát o autech zasvěceně, když jsem v žádnem nejel. Asi nebudu nikdy moci psát o barvách na vlasy, když si coby chlap nikdy vlasy barvit nebudu.

Někteří tvůrci stránek na svých stránkách, blozích vyrostou, vytvoří kolem sebe komunitu a ta přinese know how a člověk co začínal coby laik, časem může být přínosný odborník v daném oboru. Ale to může každý z nás být tak v jednom dvou oborech. Proto to s kvalitou obsahu na webu bude vždy pokulhávat. A je zbytečné se nad tím pozastavovat. Ano časem asi vzniknout kvalitní internetoví průvodcí po místech, super kulinářské weby, ale vždy mezi tím bude i plno MFA webů a lidé co je provozují budou získavat nějakou zkušenost v nějakém oboru a dělat své pilotní webíky a opouštět své MFA...

PS: tento článek píši v době kdy bych měl spát či odpočívat, čeká mě závod na 87 km v kopcích, přes noc. Ale tělo už je nervozní a v lůžku nechce vydržet. Tak snad se vrátím :)