Zdroj: https://turek.savana-hosting.cz/mojeokoli/system/index.php?a=10  •  Vydáno: 5.7.2009 17:50  •  Autor: Turek

Poprvé na Colours of Ostrava

Zkusím napsat pár rad, hlavně pro nováčky. Každý někdy vyrazí poprvé na festival, poprvé na barvy. Nebudu zmiňovat na kterou kapelu jít, co doporučit, neb každému se líbí něco jiného.

Zkusím napsat pár rad, hlavně pro nováčky. Každý někdy vyrazí poprvé na festival, poprvé na barvy. Nebudu zmiňovat na kterou kapelu jít, co doporučit, neb každému se líbí něco jiného. Pro mě jsou barvy vždy místo k objevováni nových kapel, žánrů. Ale k festivalu. Při vstupu dostanete na ruku náramek, s ním se pak budete prokazovat při vstupech do areálu. Nikdy jsem potom už nepotřeboval vstupenku. Pásek i když na to nevypadá, vydrží opravdu vše. Déšť, vanu. Než si stoupnete do fronty, zjistěte zdali jste v té spravné, aby jste zbytečně nečekali. Jedna býva na prodej vstupenek, jedna pro 4 dení co už vstupenky mají, další na daný den... .

V minulosti ochranka důkladně kontrolovala, zdali lidé do arealů nevnášejí svoje pití. Plno pet láhví končilo před branami. Vevnitř je hodně obchůdků s pitím. Dostanete jen oficilaní značky a to pivo Radegast, Coca-cola, její produkty, nastea, bonaqua a redbull a za trošku vyšší cenu, ale nic přemrštěného. Výhoda barev je že je v centru města, takže pokud chcete vyrazit na pivo, pořádné jídlo. Tak není nic lehčího než opustit areál. Tak samo jídlo, v areálu je plno prodejců placek, nudlí .... Ale kdo chce kulturní stolováni tak je tu to centru.

Chci něco vidět. Myslím že klasické scény česká spořitelna, barvy nikdy neměly problém s pobráni lidí a to i na hlavní hvězdy, kdo má zájem, tak se probrat někde blíž není problém, lidi jsou přívětiví a celkově je vždy atmosféra hodně přátelská. Nevím jak to je s divadelní scénou, tam bývalo na hvězdy plno. Scéna v kostele bývala loni, pro pozdě příchozí (i před koncertem) účastníky uzavřena, neb kapacita kostela je omezená, takže pokud se do kostela vydáte, tak doporučuji dřív než přesně na zahájení koncertu, ať nejste zklamáni. Koncerty v tentu (cirkusovém stanu) nebývají tak atraktivní, v porovnáni s jinými scénami, takž se tam dá vždy dostat...

Co na déšť. Mnoho lidí řekne deštník, ale pak začne pršet každý vytáhne deštník a už nic nevidíte. A ani muzikantům se asi moc dobře nehraje před mořem hříbků, takže zkuste pohledat pláštěnku, je to praktičtější i na skladováni a okolí vás bude mít za to rádo. Ono pohupující se deštník je dosti nebezpečný. Hodně se mi loni osvědčily sandálky, neb nemusím při dešti řešit, zdali mi bota promokne nebo ne.

Pár tipů na Ostravu. Jedete-li autem tak tu je dobré parkovat

Mapa

je to placené parkoviště, ale místa tam je dostatek...

Pokud si budete chtít odpočinout na chvíli od hudby a budete chtít skouknout město, tak z nadhledem ho uvidíte buď z věže radnice

Info

nebo z haldy Emy

Info

pokud máte rádi čajovny, tak doporučuji Čajovna u Sýkorova mostu, dýmky tam nečekejte, ale čaje mají prvotřídní

Stránky